Selasa, 12 Februari 2013

Tomyam Seafood Susu Sejat...



Bahan-Bahan

1 peket pes tomyam
 3 ekor sotong
8 ekor Udang sederhana besar
 3 biji Cili Merah
 3 sudu besar susu cair (susu sejat)
1 biji bawang Besar, 6 biji bawang putih - Bawang Potong /Belah Empat. Bawang Putih di ketuk dengan pisau
 2 Batang Serai
4 helai Daun Limau purut
 1 batang carot dan Kubis Bunga
 2 biji Tomato

Cara masak

1. Panaskan minyak
2. masukkan bawang putih, bawang Besar, Serai dan Cili Padi
3.masukkan pes tomyam
4, kacau biarkan sebentar
5. Masukkan Carot dan Kubis Bunga
6. Masukkan udang dan sotong
7. masukkan garam gula secukup rasa- kacau
8. Masukkan susu cair - kacau hingga mendidih
9. Masukkan daun limau purut dan daun ketumbar
10. Bila mendidih angkat......dah boleh dimakan




Biasa kat kedai oder dgn telur dadar...ni pun goreng jugak telur dadar...hihi



Tiada ulasan:

Catat Ulasan