Bahan-bahan ( 6-7 orang )
- Lapas A
- 1 gulung kek swiss roll perisa pandan (ikut citarasa sendiri-coklat pun blh)
- Lapis B
- 1 tin fruit cocktail - sy guna fruit cocktail dan plum (asingkan air dan buah)
- 2 sudu besar tepung kastad
- 1 sudu besar gula
- 1 tin susu sejat
- Lapis 3
jelly perasa strawberry - jenama nona
Cara-cara
- Potong dan susunkan kek swiss roll ( Buat jadi satu lapisan).
- Tuangkan sedikit air dari fruit cocktail supaya kek tu jadi lembap sedikit. ketepikan- dah jadi lapis A
- Di dalam periuk, dengan api yg sederhana, Campurkan tepung kastad, gula dan susu sejat. Kemudian masak sehingga pekat dan sedikit likat
- Tuangkan campuran kastad diatas lapisan kek tadi. biarkan seuk dan keras sedikit - dah jadi lapis B
- Masakkan jelly - ikut arahan di kotak- tuang ke atas lapisan kastad yg dah sejuk tadi - pastikan sejuk ye, kalau tak bercampur dgn kasrad nti..kemudian ssun cocktail dan plum...
- Last sekali, sejukkan dalam fridge.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan